Ultimate Girevik Cup - kisamatka Tainan kanssa

09 joulukuuta Kirjoittaja merjansportti, 09. December 2015

Valmennettavani Taina Riihimäki, 49, osallistui kahvakuulaurheilun puolimaraton-kilpailuun, joka järjestettiin kolmen osakilpailun cuppina. Ensimmäinen osakilpailu huhtikuussa ja toinen elokuussa nostettiin Suomessa ja viimeinen osakilpailu Tanskassa Sonderborgissa joulukuun 5-6 päivä. Kilpailun järjestäjä oli IKMF (International kettlebell marathon federation).                                             

Puolimaratonissa lajivaihtoehtoina ovat tempaus, työntö, rinnalleveto-työntö (oalc) ja triathlon, jossa tehdään 10 minuuttia kaikkia edellisiä. Kisa-aika on 30 min ja siinä ajassa saa kättä vaihtaa niin monta kertaa kuin haluaa, mutta kuulaa ei saa laskea välillä maahan.  

Ultimate Girevik Cupissa lajin piti olla jokaisessa osakilpailussa sama, mutta kuulan painoa sai vaihtaa. Kuulan koon mukaan määräytyivät kertoimet, joilla toistot kerrottiin ja näin saatiin lopulliset pisteet selville.

Taina aloitti omatoimisen treenaamisen cuppia silmälläpitäen noin vuosi sitten. Taina valitsi lajiksi rinnalleveto-työnnön (eli oalc:n). Järjestin MerjanSportin sunnuntaitreeneissä ”kinkunsulatusjumpan” joulun jälkeen, jossa teimme puolimaratonin (Tainan tulos silloin 223 toistoa, 10 kg kuulalla, 278,75 pistettä, yhteensä 2230 kg). Taina kävi sunnuntain treeneissä ja siellä katseltiin vähän tekniikoita ja miten siellä kotona voisi treenailla.

Huhtikuussa Taina osallistui ensimmäiseen Ultimate Girevik Cupin osakilpailuun Helsingissä. IKMF:n edustaja oli hyväksymässä Suomessa tehdyt tulokset. Silloin kuulan koko oli 12 kg, toistoja 253, pisteitä 379,5 ja yhteistulos kiloissa 3036 kg. 

Kesäkuussa Taina aloitti mun valmennuksessa puolimaratontreenin. Kolme-neljä treeniä viikossa tuottivat tulosta ja sekä tekniikassa että toistoissa. Toiseen osakilpailuun elokuussa lähdettiin vielä 12 kg:n kuulalla ja tulos oli silloin 338 toistoa, 507 pistettä ja nostetut kilot yhteensä 4056. 

Elokuun jälkeen otettiin tavoitteeksi osallistua viimeiseen osakilpailuun 16 kg:n kuulalla. Taina sai treenattua tosi hyvin yhtä flunssakautta lukuun ottamatta. Testinosto sujui hyvin 16 kiloisella kuulalla ja tekipä Taina 16 min suorituksen 20 kg:llakin, joten hyvillä mielin lähdettiin Tanskaan nostamaan 16 kiloisella.


Viimeinen osakilpailu meni loistavasti! Jännityksestä huolimatta Taina teki jälleen kunnon parannuksen edelliseen tulokseen, 317 toistoa 16 kg kuulalla, 634 pistettä, kokonaiskilot 5072! 

Taina sijoittui viimeisessä osakilpailussa hienosti kolmanneksi ja koko cupissa sarjansa neljänneksi. Kehitys koko vuoden aikana on ollut huimaa! Säännöllinen treeni siis todellakin kannattaa ja tuottaa tulosta.

Kuvassa vasemmalla Tainan osa Tainan erän nostajista.Suomesta Tanskaan lähti kuuden nostajan pieni mutta pippurinen joukkue. 

Suomen nostajat voittivat kolme kultaa (Maria Finell, Ari Kaikkonen, Inkaliina Savolainen), kaksi pronssia (Katri Raven, Jani Sipponen) ja yhden nelossijan (Taina). 

Maakilpailussa olimme hienosti kolmansia (yhdeksän osallistujamaan joukosta)!

Kuvassa vasemmalta oikealle: Ari, Inkaliina, Katri, Maria, Jani ja Taina.


Tässä vielä taulukko Tainan kehityksestä:

 

                                          kuula             reps               pisteet          

 

Huhtikuu / 2015                 12                 253               379,5             

 

Elokuu / 2015                     12                 338               507                

 

Joulukuu / 2015                 16                 317               634                


Yhteiskilot: huhti 3036kg, elo 4056 kg ja joulu 5072.Nälkä kasvaa syödessä ja tavoitteet asetetaan ensi vuoden cuppia ajatellen vielä korkeammalle. Viimeistään toiseen osakilpailuun lähdetään 20 kg:n kuulalla. 

MerjanSportissa järjestetään taas joulun jälkeen sunnuntaina 27.12.2015 kinkunsulatusjumppana puolimaraton. Sinne saa kaikki tulla katsomaan, kannustamaan ja kilpailemaan! Jos kiinnostuit ota yhteyttä merjansportti@gmail.com tai yhteydenottolomakkeen kautta. Tilaisuus on maksuton.

Ensi vuoden alussa MerjanSportissa starttaa myös kahvakuulan kisaryhmä. Ryhmä on tarkoitettu kahvakuulaurheilusta kiinnostuneille, joilla on mahdollista treenata vähintään kahdesti viikossa. Kisaryhmässä voi treenata 10 minuutin kisasuorituksia (biathlon, lc, tempaus), puoli- tai koko maratonia, kahden kuulan kisoja tai vaikka kaikkia näitä varten.

Kisaryhmällä on uudella salilla omat treenivuorot joissa saa valmennusta ja osan treeneistä voi suorittaa vaikka kotona valmennukseen kuuluvan oman ohjelman mukaisesti. Tavoitteena ei tarvitse olla kilpailut, kahvakuulaurheilu on hyvä laji myös tavoitteelliselle kuntoilijalle, painonpudottajalla jne.

Ensi vuonna starttaa myös alkeet-ryhmä, jossa käydään enemmän perustekniikoita läpi ja tietysti sunnuntain kahvakuularyhmä jatkuu kuten tähänkin asti. Ajanvarauslinkin taakse päivittyy alkuvuoden ryhmäliikunnat ja muut treeniajat ihan lähipäivinä!


‹ Arkisto
Lisää kommentti
Email again:
Nimi:Sähköposti
Kommentti: